Dünya Yatırımcı Haftası (World Investor Week-WIW); sermaye piyasaları hakkında yatırımcıların eğitimi ve yatırımcının korunması için farkındalık yaratmak ve bu iki önemli alanda menkul kıymet düzenleyicilerinin çeşitli düzenleme ve uygulamalarına yönelik bilgi vermek amacıyla IOSCO tarafından desteklenen, her yıl Ekim ayının ilk haftası kutlanan küresel bir etkinliktir. Ekim ayının ilk haftası, IOSCO menkul kıymet düzenleyicileri ve altı kıtadaki diğer IOSCO üyeleri ile yatırımcı odaklı iletişim ve hizmetlerin başlatılması, yatırımcı eğitimi girişimlerine ilişkin farkındalığın artırılması amacıyla ulusal koordinatör tarafından kendi yetki alanında çeşitli seminerler, konferanslar düzenlenmektedir.
1969 yılında Şanlıurfa’da doğmuştur. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 1991 yılında mezun olmuş, Bilkent Üniversitesi’nde İşletme alanında yüksek lisans yapmıştır.
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş., Körfezbank A.Ş. ve Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.’nde yatırım bankacılığı işkolunda üst düzey görevlerde bulunmuştur.
Ağustos 2018 tarihinde Kalkınma Yatırım Bankası’nda Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlük görevine atanan ÖZTOP, KOSGEB İcra Komitesi Üyesi ve TII – Turkish Investment Initiative Yönetim Kurulu Üyesi’dir., Ekim 2021 itibarıyla da Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmiştir. ÖZTOP Şubat 2021 tarihinden bu yana da Merkezi Kayıt Kuruluşu’nda Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Kalkınma Girişim Sermaye Portföy Yönetim A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır
Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünde tamamlayan Korkmaz Ergun, aynı yıl Borsa İstanbul’da çalışma hayatına başlamıştır. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini ise Marmara Üniversitesi İktisat Anabilim Dalında tamamlamıştır. 25 yıllık Borsa ve Sermaye Piyasaları tecrübesine sahip olan Ergun, çok sayıda şirketin halka arzının değerlendirilmesi ile işlem gören şirketlerin incelenmesini ve piyasa faaliyetlerini yönetmiştir. Ergun, aynı zamanda Takasbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili'dir. Ergun, ayrıca Dünya Borsalar Federasyonu (WFE) Yönetim Kurulu üyesidir.
Korkmaz Ergun earned his undergraduate degree at Ankara University Faculty of Political Science, Department of Business Administration and started his career at Borsa İstanbul the same year. He completed his masters’ degree and PhD at Marmara University, Faculty of Economics. Having 25 years of Stock Exchange and Capital Markets experience, Ergun has administered the evaluation of the initial public offerings of numerous companies, and the examination and market activities of the companies listed on Borsa İstanbul. Moreover, Ergun is the Deputy Chairman of Takasbank Board of Directors. He is also a Board Member of the World Federation of Exchanges (WFE).
1973 yılında Ankara’da doğdu. Orta öğretimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde, lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi İktisat bölümünde, yüksek lisansını Atılım Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı.
İş hayatına Şekerbank T.A.Ş.’de başlamış olup, Fon Yönetimi bölümünde para piyasaları uzman yardımcısı ve uzmanı olarak çalıştı.
2004 yılında Sermaye Piyasası Kurulu'nda göreve başlayarak Kurumsal Yatırımcılar Dairesinde görev yapmıştır. Daha sonra Personel Müdürü ve Daire Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 2014 yılında Kurul Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiş, bu görevine devam ederken 18 Nisan 2022 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı olarak görevlendirilmiştir.
Gönül; iyi derecede İngilizce ve orta seviyede Almanca bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.
1997 İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra yaklaşık bir yıl ulusal ve uluslararası AB destekli projelerde mühendis olarak çalıştım. Takip eden süreçte yöneticilik yaptığım lojistik sektöründe, karayolu ile tehlikeli madde taşımacılığı alanında operasyon ve yönetim sistemleri konularında sorumluluk alarak, 20 yılı aşkın bir süredir de kurumsal sürdürülebilirlik, iş mükemmelliği ve yönetim sistemleri konularında çalışmalarıma devam ediyorum.
Bu süreçte yurt içinde ve yurt dışında BSI-British Standards Institute ve LRQI (Lloyd's Register) System Certification adına baş denetçi olarak üçüncü taraf denetimler gerçekleştirdim ve eğitimler verdim. ConsulTeam danışmanlık şirketinde kurum ve kuruluşlar için; çevre, sağlık ve güvenlik, kalite, risk yönetimi, sürdürülebilirlik konularındaki danışmanlık projelerini yürüttüm.
Son 12 yıldır havacılık sektöründe kurumsal sorumluluk ve sürdürülebilirlik stratejilerinin geliştirilmesi, yönetimi ve kuruluş içindeki uygulamalarının sürekliliğinin sağlanması, çevresel, sosyal ve ekonomik unsurların dengeli bir şekilde yönetilmesi için şirket yapısına ve kültürüne uygun araç ve sistemlerin geliştirilmesi ve bunların kurum ve kuruluşlara uyarlanması alanlarında faaliyetlerimi sürdürüyorum.
İş mükemmelliği süreçlerinin yönetimi, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin kurumsal stratejilere adaptasyonu, risk ve uyum, etik ve dürüstlük, iç denetim yönetimi süreçleri alanlarındaki düzenli raporlamalar sorumluluk aldığım ve proje liderliği yaptığım alanlar arasında.
2008-2021 arasında CEFIC (The European Chemical Industry Council) tarafından Belçika merkezli olarak yürütülen SQAS (Safety & Quality Assessment for Sustainability) için Türkiye’deki ilk ve tek akredite değerlendirici olarak çalıştım. SQAS lojistik hizmet sağlayıcıları ve kimyasal dağıtıcıların kalite, güvenlik, emniyet, çevre ve kurumsal sosyal sorumluluk performanslarını değerlendirmek için tasarlanan üçüncü taraf bir değerlendirme sistemidir.
2019 yılında Bilgi Üniversitesi Örgütsel Psikoloji Bölümünde yüksek lisansımı tamamladım.
Menevşe Özdemir Dilidüzgün,Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden 2009 yılında mezun olduktan hemen sonra Boğaziçi Üniversitesi Finans Mühendisliği Yüksek Lisansını 2011 yılında tamamlamıştır. Ocak 2017'de "Özel Sektör Borçlanma Araçlarında Özel sektör borçlanma araçlarında ek getiri oranı belirleyici faktörler: Likidite ve piyasa riski etkisi " konulu doktora tezini tamamlayarak "Dr." unvanını almıştır.
Profesyonel olarak kariyerine 2009 yılında Coca Cola İçecek'de yarı zamanlı finansal analist olarak başlamış, Finans Mühendisliği yüksek lisans derecesi onu sermaye piyasalarında çalışmaya yönlendirmiştir. 2010-2013 yılları arasında İş Yatırım Portföy Yönetimi departmanında sabit getirili portföy yöneticisi olarak çalışmış, 2013-2018 yılları arasında yine İş Yatırım'da Kurumsal Finansman-Sermaye Borç Piyasaları Müdürlüğü'nde özel sektör borçlanma aracı ihraçları için ürün seçimi, fiyatlandırma ve yasal uygulamalar dahil tüm süreç yönetimi ve takibinden sorumlu olarak görevini yürütmüştür. Şubat 2018'de katıldığı Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’de; borçlanma araçları ihraçları, İslami sermaye piyasası ürünleri ihraçları, pay senedi halka arzları, birleşme ve satın alma danışmanlık ve diğer sermaye piyasası danışmanlık işlemlerinin yürütüldüğü Kurumsal Finansman ve Danışmanlık Birimi’nden sorumlu Müdür olarak görev yapmaktadır. Mesleki kariyerinin yanı sıra akademik kariyerine de devam etmektedir.
1972’de Sivas’ta doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümünde lisans, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Deneyimlerine 1995 yılından itibaren Kurumsal Finansman ve Finans Analistliği konusunda çeşitli kademelerde görev aldı. 2020 yılında Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’de Kurumsal Finansman Direktörü olarak göreve başlayan MUSTAFAOĞLU halen Kurumsal Finansman, Kitle Fonlama Platformu ve Girişim Sermayesi Danışmanlık, Araştırma ile Hazine ve Portföy Aracılığı birimlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdürmektedir.
Finansal teknolojiler alanında ülkemizdeki yetkin isimlerden biri olan Onur Cem Gökmen, 30 yıllık kariyerinde Türkiye’nin ve bölgenin ilk elektronik ticaret sitelerinin, şirketler arası ticaret platformlarının, sanal pos platformlarının, var olan 3G Mobil Hücresel Veri Ağı'nın, sigorta karşılaştırma ve satın alma platformları'nın, mobil bankacılık ve bankacılık orta katman geliştirme süreçlerinin içerisinde bulunarak katkı göstermiş ve bu gelişmelere liderlik eden ekipler ve şirketler oluşturmuştur. İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği’nden mezun olup Yeditepe üniversitesinde MBA yapmıştır ve Doktorasına İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Bankacılık alanında devam etmektedir.
Kariyerine bilgi servisleri alanında faaliyet gösteren bir şirkette sistem yöneticisi olarak başlayarak İnternet Teknolojileri alanında Türkiye’de çalışan ilk kişilerden biri olmuş, şirket içi girişimcilik modeli ile e-ticaret konusunda öncü bir altyapının kurulmasına katkı sağlamıştır. Bu teknolojilerin ülke için çok yeni ve yabancı kabul edildiği dönemlerde bu konularda uzmanlaşmıştır.
Ayrıca seri girişimci olan Onur Cem Gökmen, teknoloji alanlarında kurmuş olduğu şirketler ile Türkiye’nin önemli kuruluşları ile çalışmış, katma değeri yüksek ve yenilikçi proje ve altyapıların hayata geçirilmesine katkıda bulunmuştur. Girişimcilik alanında devam ettiği kariyerine yenilikçi şirketlerde yönetici ve ortak olarak devam etmiştir.
Son olarak T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisinde Proje Müdürü olarak görev almış, görev süresince Finansal Teknolojiler alanında çalışmalar yapmıştır. Startuplar, kitle fonlama platformları, kuluçka merkezleri, teknoparklar, girişimci ve yatırımcı ekosistemleri ile sürekli yakın temas halinde bulunmuş, ülkemizde teknolojik ve yüksek katma değerli şirketlerin oluşması ve halkın tasarruflarının faydalı ve yenilikçi üretim ile değerlendirmesi için direkt ve aracısız etkili yollardan birinin kitle fonlamasından geçtiğini görmüş ve oluşmakta olan sektörü yakından takip etmektedir.2022 Şubat ayı itibariyle bilgi birikimi ve deneyimini aktarmak üzere efonla’nın Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olmuştur.
1996 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Seçil Sayın Kutluca, Sermaye Piyasası Kurulu’nda Strateji Geliştirme Dairesi Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. SPK’da “Kurumsal Yönetim İlkeleri”, “Sürdürülebilirlik İlkeleri Uyum Çerçevesi”, “Yeşil Borçlanma Aracı, Sürdürülebilir Borçlanma Aracı Yeşil Kira Sertifikası, Sürdürülebilir Kira Sertifikası Rehberi” ve sürdürülebilir finans alanında yapılan diğer çalışmalara ulusal ve uluslararası seviyede katkı vermektedir. TSPB, TKYD ve TÜYİD kurumsal yönetim ve sürdürülebilirlik eğitim programlarına eğitici olarak destek vermekte, sermaye piyasalarının gelişimi ile ilgili ulusal/uluslararası kuruluşlarca düzenlenen panellere konuşmacı olarak katılmaktadır. Ayrıca Sermaye Piyasası Kurulu’nun 2011 yılından beri Başkanlığı ve Sekreteryasını üstlendiği “İSEDAK Sermaye Piyasası Kurulları Forumu” koordinasyonunu yürütmektedir. 2005 yılında Chevening bursiyeri olarak Birmingham Üniversitesi’nden AB Hukuku lisansüstü sertifikası ve 2008 yılında City, University of London’dan Uluslararası Ticaret Hukuku yüksek lisans derecesi almıştır.
Odak çalışma alanları arasında, sürdürülebilir insan-kültür ve organizasyonel gelişim yönetimi, yeşil insan kaynakları yönetimi, liderlik gelişim programları, kurum içi koçluk ve mentorlük sistemlerinin kurulumu ve eğitimleri, değerlerle yönetim, değişim yönetimi, İşyerinde ayrımcılık ve her türlü tacize karşı önleyici mekanizmaların kurulumu ve yayılımı hizmetleri yer almaktadır.
Çağlar Çabuk, Türkiye’de, mobing (işyerinde psikolojik taciz) konusunda ilk kez saha çalışması yapan “Mobing Bilgilendirme Araştırma ve Destek Merkezi’ni yönetmiştir. Halihazırda kurumsal ve bireysel mobingle mücadelede eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermekte, saha araştırmalarını sürdürmektedir.
Çabuk, 2010 – 2017 arasında ‘Okan, Kadir Has, İstanbul Bilgi, FMV Işık ve Bahçeşehir Üniversitelerinin Sürekli Eğitim Merkezleri’ iş birliğiyle İnsan Kaynakları Yönetimi ve 4 Boyutlu Profesyonel Koçluk sertifika programlarını yürütmüş ve eğitmen olarak görev almıştır.
Çağlar Çabuk’un “Sıfıra Sıfır Elde Var Mobing”, “Koçluk ve 4. Boyut”, “Yumuşak Güç” ve toplumsal cinsiyet olgusunu ele aldığı SOLU-CAN adlı 4 kitabı yayınlanmıştır.
Sürdürülebilir Eğitim Gelişim ve Mükemmellik Derneği (SEGM) Kurucu Başkanı ve PERYÖN üyesidir. MYK tarafından yetkilendirilen SEGM Derneği adına Sürdürülebilirlik Uzmanlığı (Seviye6) ulusal meslek standartlarının oluşturulması ve Resmi Gazete’de yayınlanması sürecini yönetmiştir. Halihazırda mesleki yeterlilik çalışmalarının koordinasyonunu yürütmektedir.
Çağlar Çabuk, ayrıca Koçluk Platformu Derneği (KPD)'nde 2010-2013 ve 2014-2015 dönemlerinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmış, koçluğun meslek olarak kabul edilmesi çalışmalarına öncülük etmiştir.
Ezgi Gümüştekin, DenizBank Deniz Akademi Gelişim Bölüm Müdürü olarak görev yapmaktadır. 2006 yılında başladığı profesyonel iş hayatında sırasıyla DEMSA Group İnsan Kaynakları, Fortis Bank Eğitim Bölümü, TEB Eğitim Bölümü’ nde farklı rollerde görev alıp 2012 yılından bu yana da Deniz Akademi’ de görev yapmaktadır.
Lisans Eğitimi’ ni Kocaeli Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı’ nda tamamlamış olup ardından İngiltere’ ye dil eğitimi için gitmiştir. 2007 yılında da Doğuş Üniversitesi İşletme MBA programını tamamlamış olup halen Bahçeşehir Üniversitesi Kurumsal MBA programına devam etmektedir.
Deniz Akademi YouTube kanalında içerik hazırlama ve özel ropörtajlar serisi hazırlayıp sunmakla beraber, sivil toplum kuruluşları ve özel zirvelerde moderasyonlar yapmaktadır.Şubat 2020'de Kalkınma ve Yatırım Bankası'na katılan Erhan Çalışkan, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası'nda Sürdürülebilirlik ve Çevresel Sosyal Etki Yönetimi Bölüm Müdürü olarak görev yapmaktadır. Erhan, Çevresel ve sosyal risk değerlendirmesi, risk derecelendirme, sürdürülebilirlik raporlamaları, çevresel ve sosyal politikalar, sürdürülebilir finansmana erişim, Kalkınma Finansmanı Kurumları ile çevresel sosyal kaynak uyumu ve müzakere süreçleri, entegre yönetim sistemlerinin geliştirilmesi alalarında görev almaktadır.
Kariyerine 2009 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Bünyesinde bir AR-GE şirketinde başlayan Erhan, 2009-2016 yılları arasında proje yöneticisi olarak çeşitli ulusal ve uluslararası çevresel sosyal durum değerlendirme / atık yönetimi / iklim değişikliği ile mücadele & uyum / sürdürülebilirlik çalışmalarında bulunmuş;
2012-2014 yılları arasında– Marmara ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Güneş Radyasyonunun WRF Modeli ile Kısa Vadeli Modellenmesi isimli TÜBİTAK projesinde kıdemli araştırmacı uzman olarak görev almıştır. 2016-2017 döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Anahtar Teknik Personel görevini icra etmiş, 2017-2020 döneminde ise Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda Mühendislik Müdürlüğü’nde yöneticilik yapmıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü mezunu olan Erhan Çalışkan, ayrıca Uluslararası İlişkiler Lisans derecesine sahiptir. Erhan’ın ulusal ve uluslararası yayın kuruluşlarında yayımlanan 5 adet akademik makalesi bulunmakta olup, İngilizce ve İspanyolca bilmektedir.
İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden 1995 yılında mezun olan Erbaş, 1996 - 1998 yılları arasında Purdue University’de İşletme Yönetimi (MBA) yüksek lisans programını tamamladı ve 1998 yılında ABD’de Peoples Bank’ta Yönetici Adayı (MT) olarak kariyerine başladı. Ülkeye dönüşünün ardından 2000 – 2003 yılları arasında bir aracı kurumda Hisse Senetleri Piyasası Üye Temsilcisi olarak görev yaptı ve ardından 2003 yılında Akbank T.A.Ş’ de Uzman Yardımcısı unvanı ile çalışma hayatına devam etti. Akbank Bölge Müdürlüğü’nde 8 yıl satış, pazarlama ve insan kaynakları üzerine çeşitli kademelerde yöneticilik görevlerinde bulunduktan sonra 2011 - 2014 yılları arasında Şube Müdürü olarak görev aldı.
2014 yılında bankadan ayrılan Erbaş, özel bir şirkette Yurtdışı Satış Müdürü olarak görevde bulunmasının ardından 2015 yılında Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu A.Ş’de çalışmaya başlamış olup halen Eğitim Müdürü olarak görevini sürdürmektedir.
İzmir Atatürk Lisesi Fen Bölümü ve 9 Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme Fakültesi mezunuyum.
15 yıl süre ile Sermaye Piyasalarında Sabit Getirili Menkul Kıymetler Hisse Senedi, Döviz piyasası, Halka arzlar olmak üzere tüm bölümlerde çalıştım. SPK ve Vadeli işlem Opsiyon Borsası sertifikalarına sahibim. Sermaye piyasalarında elde ettiğim tecrübeyi girişimci/yatırımcı olarak kullanmaya karar verdim. Çeşitli sektörlere yatırım yapmaya başladım. Bugüne kadar bir çok erken aşama iş kurup onları belli bir seviyeye getirip sattım. Yeni iş yaratma kabiliyetimin yüksek oluşu nedeniyle Yaklaşık 9 yıl once “Keiretsu Forum Türkiye Melek Ağı” Kurucu ortakları arasında yer aldım. Halen Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevimi sürdürüyorum.
Sağlıkta yapay zeka konusuna odaklandım ve iki yıldır bu konuda çalışmalar yapan Startuplarla ilgileniyorum.
Aynı zamanda Kitle Fonlaması Dernegi Başkanlığı ve Genç Başarı Vakfı Mütevelli heyeti (Junior Achievement) Slow Food hareketi üyesiyim.
Orta öğrenimini İstanbul Erkek Lisesi’nde tamamlayan Attila Köksal, 1983 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuş, 1985 yılında Philadelphia Drexel Üniversitesi’nden MBA derecesi almıştır.
Yatırım bankacılığı kariyerine Princeton’da Center for International Financial Research Inc. de başlayan Köksal, sırasıyla Saudi American Bank, Tacirler Menkul Değerler, İnter Yatırım, İnter Portföy ve Demir Yatırım’da yöneticilik görevlerinde bulunmuştur.
2002-2020 arası Ünlü Menkul Değerler'de Genel Müdürlük ve ardından yönetim kurulu üyeliği görevlerini sürdüren Köksal, 2011-2014 yılları arasında Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nde Yönetim Kurulu Başkanlığı, çeşitli dönemlerde Borsa İstanbul, VOB A.Ş. ve CFA Institute'da Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur.
Köksal, halihazırda Turkish Bank’ın bir iştiraki olan Turkish Dijital Teknolojiler A.Ş.’de, Türk Sigorta’da ve WWF Türkiye’de yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmakta olup, Nisan 2019 tarihinden beri Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği’nin (FODER) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.
Sabancı Üniversitesi’nde Davranışsal Finans dersleri vermekte olan olan Köksal’ın, yazar arkadaşları ile birlikte kaleme aldığı ‘Geleceğe Yatırım’ serisi altında ‘Yarının Büyükleri İçin Tasarruf ve Yatırım Tavsiyeleri’ ve ‘Aileler İçin Tasarruf ve Yatırım Tavsiyeleri’ adlı iki kitabı bulunmaktadır. Son kitabı ‘Parasal Konularda Yaptığımız Hatalar’, tasarruf, birikim ve yatırım konularında yaptığımız hataları, bunların yaşamlarımız üzerindeki olumsuz etkilerini ve bu etkileri azaltmak için yapılması gerekenleri kapsamaktadır
Uzun yıllar Matriks'te ve diğer ulusal/uluslararası Yüksek Frekanslı İşlem (HFT) altyapıları üreten teknoloji şirketlerinde çalıştı. HFT'nin yanı sıra piyasa mikro yapıları ve makina öğrenmesi konuları ilgi ve çalisma alanlarından başlıcaları. Lisans egitimini İTÜ İşletme Mühendisligi'nde tamamladi. Boğaziçi Üniversitesi yüksek lisans ve Bilgi Üniversitesi'nden Ekonomi doktora derecesine sahip.
10 Kasım 1965 Ankara doğumlu olan Anıl Özekşi, ilk öğrenimini Bahçelievler Ulubatlı Hasan İlkokulu'nda, orta öğrenimini de Bahçelievler Deneme Lisesi'nde tamamladıktan sonra A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünü bitirmiştir.
1995 – 2002 yılları arasında yatırım danışmanlığı yapmış ve teknik analize de bu yıllarda başlamıştır. 2005 yılında Kazanma Sanatı adlı kitabını yayınlayan Anıl Özekşi, 2013 yılından beridir de yeni ilavelerle içeriğini genişlettiği kitabının tamamını Teknik Analiz Sanatı adlı sitesinde yayınlamaktadır.
Cem Tutar, İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı bölümde Sistem Analizi ve Özyeğin Üniversitesinde Finans Mühendisliği ve Risk Yönetimi konularında yüksek lisans yapmıştır. Kariyerine 1997 yılında başlayan Tutar, Peritus Yazılım ve Plato Veri Dağıtım Hizmetlerinde, yazılım geliştirme süreçlerinin farklı aşamalarında görev aldıktan sonra 2003 yılındaki kuruluşu ile birlikte, Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri’ne katılmıştır. Matriks Bünyesinde, Yazılım Mühendisliği, Proje Müdürlüğü, Mobil İş kolundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı, Matriks Mobile Genel Müdürlüğü, Matriks ve grup şirketlerinde yönetim kurulu üyelikleri ile İş ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Tutar, halen İş Geliştirmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Kadir Has Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde Danışma Kurulu üyesi olan Tutar ayrıca İTÜ Çekirdek bünyesinde Mentorluk yapmaktadır.
Dr. M. Aslı KÜÇÜKGÜNGÖR Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Strateji Geliştirme Dairesi’nde Uluslararası Kuruluşlar ve AB’den Sorumlu Daire Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. The London School of Economics and Political Science’da Jean Monnet bursiyeri olarak, “Şirketler ve Sermaye Piyasası Hukuku Konusunda Uzmanlaşmış Yüksek Lisans Programı”nı tamamladıktan sonra, SPK’da Sermaye Piyasası düzenlemelerinin AB müktesebatı ile uyumlaştırılarak Türk hukukuna aktarılmasına yönelik olarak çok sayıda AB teknik yardım projesinde görev almıştır. Bunun yanı sıra Dr. KÜÇÜKGÜNGÖR, SPK’yı başta UNIDROIT ve IOSCO olmak üzere çeşitli uluslararası organizasyonlarda temsil ederek, uluslararası kuruluşlarla sermaye piyasası alanında ortak gerçekleştirilen çalışmalara katılmıştır. 2017-2019 yılları arasında SPK’nın EBRD tarafından finanse edilen “Türkiye'de Kitle Fonlamasına İlişkin İkincil Düzenlemeler Hakkında Destek Projesi"nde proje koordinatörü olarak görev almıştır. Mayıs 2020’de “Sermaye Piyasası Hukukunda Erken Aşama Girişimlerin Paya Dayalı Kitle Fonlaması Yoluyla Finansmanı” isimli kitabı yayımlanmıştır. Dr. KÜÇÜKGÜNGÖR Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı’nda doktora derecesini kazanmıştır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Avrupa Çalışmaları Yüksek Lisans Programı kapsamında yarı zamanlı öğretim elemanı olarak görev almaktadır.
Meslek hayatına 1992 yılında HP ve Lotus Notes ürünleri Teknik sorumlusu olarak Datamarket’te başladı. 1998 yılında İş Yatırım’a Bilgi Teknolojileri departman yöneticisi olarak geçiş yaptı. İş Yatırım’da, teknolojik altyapının oluşturulması, elektronik emir iletim yapılarının kurgulanması, halka arz yapıları, kaldıraçlı döviz yapıları, kurumsal ve bütünleşik yatırım platformu geliştirilmesi, kurumsal mimari görevlerinde sırasıyla müdür yardımcısı ve 2007 yılında itibaren müdür olarak görev aldı. 1998 yılında borsaya emirlerin manuel iletildiği dönemden itibaren, 2001 yılında exAPI’ye geçiş, 2015 yılında ise OMX geçişlerinde aktif olarak çalıştı. 2018 yılında Idea Teknolojide Operasyon Direktörü olarak göreve başladı. Burada yaklaşık 80 kişilik teknoloji ekibi ile birlikte Gelirler İdaresi Başkanlığı e-fatura geçiş süreçlerinde bulundu. 2021 Yılı Aralık ayında Matriks’te Ürün Geliştirme’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı. Burada kurumsal ürün geliştirme başta olmak üzere, teknoloji danışmanlığı görevlerini de üstlenen Arkın Şengönül evli ve bir çocuk sahibir.
1998 yılında İstanbul Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümünde eğitimine başladı. Üniversite hayatı devam ederken İtalya’da yaz programlarına katıldı. 2002 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesin'de Uluslararası Ticaret bölümünde yüksek lisans eğitimini sürdürürken iş hayatına atıldı ve Avrupa'nın en büyük hurda demir firması olan European Metal Recycling'te çalıştı. Yüksek lisans tezini Gümrük Birliği sonrası Türkiye - İtalya ticari ilişkileri üzerine yaptı ve eş zamanlı olarak, Türkiye ve Avrupa ülkeleri arasındaki ticari işbirlikleriyle ilgili çalışmalara başladı.
2003 yılında, sektörünün ilk üç büyük şirketinden biri olan 1939 yılında kurulmuş Eren Yayıncılık Kitap Yayın Dağıtım şirketi bünyesine katılan Duygu Eren, satış ve pazarlamayla başlayıp, kısa bir süre sonra kitap online satış ve e-ticaret sitesini kurdu. 2005'ten itibaren firmanın yurtdışı ilişkilerini ve basın sözcülüğünü üstlendi. 2011 yılında DP Danışmanlık ve Pazar Araştırmasını kurdu. 2014 yılında; Turkish Time dergisi tarafından aile şirketinden ayrılıp, kendi işini kuran patronlar arasında en başarılı kişiler arasında gösterildi. 2019 yılından beri Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. İş hayatının yanı sıra kişisel gelişim, psikoloji,motivasyon, iletişim konularında eğitimler veren, mentorluk yapan ve organizasyonlar düzenleyen Duygu Eren, İngilizce, İtalyanca ve İspanyolca bilmektedir. Marmara Üniversitesi pazarlama yüksek lisans bölümünde iki dönem girişimcilikle ilgili dersler vermiştir. Üyesi olduğu Büyük Kulüp'te (Cercle D'Orient) yönetim kurulu üyeliği, uzun yıllar boyunca Büyük Klüp Genç Girişimciler komitesi başkanlığı, on yıldır üyesi olduğu Türkiye Genç İşadamları Derneği'nde SDK genel sekreterliği (TÜGİAD), TOBB görevlerini uzun yıllardır aktif olarak sürdürmektedir. Startupbootcamp, Galata İş Melekleri (GBA), Global Cleantech Innovation Programme (GCIP), G3 Forum, Türk Telekom Pilott'ta gönüllü mentorluklarını devam ettirmektedir. Genç Başarı Vakfı mütevelli heyetinde seçilmiş olan Duygu Eren, liselerde girişimciliği özendirmek için gönüllü mentorluklar yapmıştır. Türkiye'de ilk kez, Anadolu'daki girişimciliğe destek olmak açısından ticaret odalarında 'melek yatırımcılık eğitimleri' düzenlemiştir. 2011-2014 yılları arasında Türkiye’de ilk kez her salı sabah.com.tr'de girişimcilikle ilgili yazan kişidir. 2012 - 2014 yılları yazılarına her ay Optimist Dergi’de devam etmiş ve röportajlar yapmıştır. Uzun yıllar, Business Life dergisinde yatırımla ilgili makaleler yazmıştır. Bugüne kadar kişisel gelişim, psikoloji, motivasyon,girişimcilik ve benzeri konularda farklı konseptlerde birçok yere konuşmacı olarak davet edilmiştir. İyi Misin isimli kişisel gelişim-motivasyon konulu kitabın yazarı olan Duygu Eren aynı zamanda ICF onaylı yaşam koçudur.
Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümünden 2011 yılında mezun olmuştur. Sonrasında Bahçeşir Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansını 2015 yılında tamamlamıştır. Şubat 2022'de "Bitcoin’de Meydana Gelen Fiyat Dalgalanmalarının Duygusal Finans Perspektifinden Analizi" konulu doktora tezini tamamlayarak Dr. unvanını almıştır.
Profesyonel olarak kariyerine 2012 yılında Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.’de başlamış olup bu tarihten itibaren MKK’da farklı birimlerde görev almıştır. Halihazırda MKK Yatırımcı ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri Direktörlüğü, KAP Operasyon Birimi’nde Başuzman olarak kariyerine devam etmektedir. Asiye Nur Dumanlı’nın ulusal ve uluslararası yayın kuruluşlarında yayımlanan akademik makale ve bildirileri bulunmakta olup akademik çalışmalarına da devam etmektedir.
İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Bir süre STFA Savronik şirketinde iş tecrübesi edindikten sonra gittiği ABD’de 1990 yılında, New Jersey’de Stevens Institute of Technology Üniversitesinde, Finans Mühendisliği ve Yönetim Bilgi Sistemleri dalında Yüksek Lisansını (Master of Science) onur derecesiyle tamamladı.
1990-1993 yıllarında ABD’de Prudential Financial şirketinde NASD lisansıyla (Registered Rep) Finansal Danışman olarak 3 yıl görev yaptı. 1993-1998 arasında ABD Stamford Connecticut’da USAID himayesinde IESC (International Executive Service Corps)’da Türkiye Ülke Direktörlüğü yaptı. Türk-Amerikan İş Geliştirme Hizmetleri (BDS) olarak bilinen programın Türk muhatabı TOBB olarak seçilmiştir. Bu görev sonrası Türkiye’ye dönüş yaptı ve 1999-2001 yılları arasında MNG Yatırım’da Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 2001 yılında TSKB’ye geçti ve 2003 yılında SYB-TSKB birleşmesi sonrasında TSKB Yatırım Genel Müdürü olarak atandı ve 2006 yılına kadar bu görevini başarıyla sürdürdü. Bu dönemde başta Denizbank halka arzı ve TSKB ikincil arzı olmak üzere çok sayıda IPO ve SPO’ya liderlik etmiştir. 2006 yılı başında İş Bankası Grup şirketlerinden Yatırım Finansman Menkul Değerler’de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. 2007’de Dubai’de yerleşik Orion Holding Overseas tarafından satın alınan Orion Yatırım’da CEO olarak çalıştı. Burada firmanın yapılandırılması ve çoğunluk hisselerinin SHUA Capital firmasına satışı sürecine liderlik etti. 2008-2010 yılında Yönetici Ortak olarak Danista Capital Partners’da bulundu. Bu süreç boyunca Arbel Makarna ile Kanadalı Saskcan Pulse’un şirket birleşmesi, Başkent Doğalgaz’ın özelleştirmesinde Alıcı Taraf danışmanlığı gibi birçok üst düzey iş sonuçlandırdı. 2010-2014 yılları arasında Kurucu Ortak olarak bulunduğu Istnvest Corporate Finance firmasında M&A danışmanlığı, özelleştirme danışmanlığı, proje finansmanı, borç finansmanı gibi çok çeşitli konu ve sektörlerde Orta Doğu, Asya Pasifik ve Doğu Avrupa’lı firmaları yerli yatırımcılarla buluşturdu. Bu süreçte 2013 yılında Finance Monthly (Deal Maker of The Year Award) yılın en iyi anlaşması ödülünü kazandı. 2014 yılında da Avrupa’yı temsilen ‘Top 100 International Adviser’ ödülüne layık bulunmuştur. Nisan 2014-2019 yılları arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Danışmanı (Finans ve Mali İşlerden sorumlu) ve CFO olarak atanmış ve bu görevi 5 yıl sürdürmüştür. Aynı zamanda belediye iştiraklerinden ANET A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza olarak 2.5 yıl görev yapmıştır. Belediye iştiraklerinden ve Dünya Bankası ile birlikte kurulmuş ALDAŞ A.Ş.’de Denetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır.
Şu anda Urcu Aile Ofisi Danışmanlık Şirketi’nin Yönetici Ortağı olarak çalışmalarına devam etmektedir. Bu kapsamda önemli nitelikli yatırımcılara GYF ve GSYF fonları kurulması konusunda danışmanlık hizmetleri vermiş ve bu fonların Yatırım komitelerinde yer almıştır. TR Angels Melek Yatırımcı Ağının Ortağı ve yatırımcısıdır. Startup şirketlerine yapılan yatırım çalışmalarında Proje Bulma, Seçme ve değerlendirme Komite üyesi olarak görev yapmaktadır. Kurumsal Kültür ve Destek Komitesi’ne de davet edilmiştir. Bunlara ek olarak, Antalya Organize Sanayi bölgesinde bulunan Seto Sebze Tohumları ve gübre üretim A.Ş. firmasının Yönetim ve İcra Kurulu Başkanlığını görevlerini başarıyla yürütmektedir.
Furkan Sadıkoğlu lisans eğitimini 2010 yılında Elektrik Elektronik Mühendisliği, Master eğitimini ise Enerji Sistemleri Mühendisliği üzerine tamamladı. 2010 yılında yenilenebilir enerji sektöründe güneş, rüzgar ve Hybrid enerji projelendirme çalışmalarında yer aldı. 2011 yılı sonrası ise uluslararası belgelendirme kuruluşlarında Baş Denetçi ve Eğitmen olarak görev almaya başladı. 2012 yılından itibaren ise ulusal ve uluslararası gönüllü karbon emisyon azaltımı projelerinde görev aldı. 100’den fazla Gold Standard, VCS ve CDM projelerinde baş doğrulayıcı olarak görev aldı. Uzmanlık alanı olan ISO 14064 ve Sürdürülebilirlik raporlamalarında sayısız ulusal ve uluslararası projede aktif olarak baş doğrulayıcı ve danışman olarak yer aldı. Bureau Veritas ve BSI’da 6 yıl üzerinde profesyonel olarak tam zamanlı görev aldı. Furkan aynı zamanda Türkiye’de 2015 yılından beri yasal MRV Baş Doğrulayıcısıdır.
2022 yılı içerisinde SEMTRIO ailesine Sürdürülebilirlik Direktörü olarak katılan Furkan sürdürülebilirlik güncel süreçlerinin takibi, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi kapsamında yönetici olarak görev almaktadır.
1994-2005 yılları arasında İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş.’nin çeşitli birimlerinde farklı görevlerde bulunmuştur. 2005 yılından itibaren Borsa İstanbul grup şirketlerinden Merkezi Kayıt Kuruluşu’nda (MKK) menkul kıymet kaydileştirme ve hak kullanım işlemleri, iş süreçlerinin geliştirilmesi hususlarında görev almış, MKK üyeleri, Üniversite öğrencilerine yönelik eğitimler vermiş, Borsa İstanbul önderliğinde yürütülen halka arz çalışmalarında yer almıştır.
Elektronik Genel Kurul uygulaması, Kitle Fonlama Sistemi uygulamaları, T.C. Ticaret Bakanlığı düzenlemeleri kapsamında tarım ürünlerinin kaydileştirilmesi (Elektronik Ürün Senetleri), SPK’nnu kapsamında olmayan şirketlerin hisse senetlerinin kaydedilmesine yönelik Hamiline Pay Kayıt Sistemi, MKK’da ilk sanal pos ödeme sistemi entegrasyonu gibi çeşitli projelerde yer almıştır. Hali hazırda Elektronik Ürün Senetleri, Hamiline Pay Kayıt Sistemi ve Kitle Fonlama Sistemi operasyonunun sağlanmasından sorumlu olarak Saklama Operasyonları Direktörlüğünde Servis Yöneticisi olarak görev yapmaktadır.
1998 yılından itibaren aracı kurumların hazine (borçlanma araçları, repo, açık piyasa işlemleri vb.), nakit yönetimi, müşteri hesap yönetimi, hisse, türev araçlar, OTC işlemler, yurtdışı menkul kıymet işlemleri, kaldıraçlı işlemler, muhasebe, vergi, para piyasaları, halka arz ve bireysel portföy yönetimi operasyonlarını yürütmüş, yönetmiş ve geliştirmiştir.
Aracı kurum nezdinde kurulan fon hizmet birimlerinde yatırım fonları ve yatırım ortaklıklarına ait tüm operasyon ve muhasebe süreçlerini yürütmüş, yönetmiş ve geliştirmiştir.
Aracı kurum nezdinde, yatırım fonları ve bireysel müşterilere hizmet verecek şekilde portföy saklama birimini kurmuş, yönetmiş ve iş süreçlerini geliştirmiştir.
Mayıs 2019’da İnfina Yazılım A.Ş.’de İş Geliştirme Direktörü olarak göreve başladıktan kısa bir süre sonra, Ocak 2021’de Satış, Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır. Sermaye piyasalarının gelişimine katkı sağlamayı hedefleyerek Fintechtime Dergisi ve Para&Borsa internet sitesinde yazılar yazmaktadır. İnfina ile Dijital Finans isimli bir podcast serisi yapmıştır. Ekotürk TV’de Dijital Finans isimli bir canlı yayın programını hazırlayıp sunmaktadır.
Sermaye Piyasalarında 14 yıllık deneyime sahip olan Duygu Gülçur, 2008 yılında Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olmuştur. Profesyonel hayatına 2008 yılında başlayan Gülçur, İş Portföy’e katılmadan önce yurt dışı menşeli bir portföy yönetim şirketi olan Ashmore’da Pazarlama ve Satış yöneticisi olarak çalışmış, 2013 yılında katıldığı İş Portföy’de ise Yatırım Danışmanlığı ve Yurt İçi Satış ve ardından Dağıtım Kanalı Yönetimi bölümlerinde görev yapmıştır. 2020 yılından bu yana İş Portföy’de Dağıtım Kanalı Yönetimi Bölüm Yöneticisi olarak görev yapmaktadır.
1976 İstanbul doğumlu olan Ülkü Güveli, 1998 yılında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olduktan sonra aynı yıl Ata Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.’de Management Trainee olarak profesyonel çalışma hayatına başlamıştır. 14 yıl aynı kurumda Yurtiçi Satış alanında çeşitli kademelerde ve projelerde görevde bulunduktan sonra 2012 yılı içerisinde Burgan Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’ye geçerek 2017’den 2021 Kasım ayına kadar Burgan Yatırım’ın Hazine Yönetimi ve Yurtiçi Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmüştür. TSPB Aracı Kurumlar Meslek Komitesi üyeliği gibi sektöre katma değerli sorumluluklar da üstlenmiştir. 2021 Kasım ayından itibaren ATP Tradesoft bünyesinde B2C Çözümleri Direktörü olarak sermaye piyasalarındaki tecrübelerini teknoloji ile birleştiren projelerde görev almaktadır.
Fatih Görünü 01.04.1995 tarihinde Karaman’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Karaman’da tamamladıktan sonra 2014 yılında Mersin Üniversitesi İşletme Bilgi Yönetimi Bölümü’ne başladı. Üniversite hayatının başından beridir gençlik çalışmaları ve sivil toplum alanında gönüllü faaliyetlerde bulunmuştur. Mersin’de birçok sivil toplum kuruluşu, öğrenci kulübü kuruculuğu ve koordinatörlüğü görevlerinde bulunmuştur. 2014 - 2017 tarihleri arasında Habitat Derneği’nde finansal okuryazarlık alanında gönüllü eğitmenlik yaptı. 2018 yılından beri Habitat Derneği'nde program direktörü olarak çalışmaktadır.
Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Matematik Lisans, Marmara Üniversitesi’nde ise Sermaye Piyasaları ve Borsa Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. Araştırma, yatırım danışmanlığı, portföy yönetimi alanlarında görevlerde bulunan Yenigün, halen Yatırım Finansman Strateji ve Yatırım Danışmanlığı Müdürü olarak görevini sürdürmektedir
1994-1998 yılları arasında Lisans, 1998-2001 yılları arasında Yüksek Lisans ve 2001-2005 yılları arasında da Doktora eğitimini Adnan Menderes Üniversitesi’nde tamamlayan Kaderli, Lisans eğitiminin ardından kendi üniversitesinde ‘Araştırma Görevlisi’ olarak başladığı meslek hayatını 2007 yılına kadar yine ADÜ’de sürdürmüştür. 2007 yılında ‘Yardımcı Doçent’, 2011 yılında ‘Doçent’ olarak atanmıştır. 2016 yılında ‘Profesörlük’ unvanını alarak halen görevine devam etmektedir.
2007 yılında Koç Üniversitesi Ekonomi bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştır. Kariyerine aynı yıl OYAK Yatırım Menkul Değerler Araştırma biriminde başlamış olup son olarak Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2018 yılında Yatırım Finansman bünyesine katıldıktan sonra halen Araştırma Müdürü olarak görevini sürdürmektedir.
2011-2017 yılları arasında Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nde, 2017-2019 yılları arasında Yüksek Lisans eğitimini Adnan Menderes Üniversitesi’nde tamamlayan ve 2019 yılından günümüze Doktora eğitimine Adnan Menderes Üniversitesi’nde devam eden Özdemir, 2018 yılından bu yana ‘Araştırma Görevlisi’ olarak Adnan Menderes Üniversitesi’nde çalışmaktadır.
Yıldız Teknik Üniversitesi İktisat Lisans, Yıldız Teknik Üniversitesi İktisat Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan Taştan, hali hazırda Gazi Osman Paşa Üniversitesinde Doktora öğrenimini sürdürmektedir. Araştırma ve Yatırım Danışmanlığı alanlarında görevde bulunan Taştan, halen Yatırım Finansman Strateji ve Yatırım Danışmanlığı Yönetmeni olarak görevini sürdürmektedir.
Marmara Üniversitesi’nde ekonomi alanında lisans, İstanbul Üniversitesi’nde uluslararası işletmecilik alanında lisansüstü eğitimini tamamlayan Yeşim Bilginturan, sermaye piyasalarında faaliyet gösteren Yapı Kredi Yatırım, Demir Yatırım, Kent Yatırım gibi kurumların Araştırma bölümlerinde 15 yılı aşkın çalışma hayatının ardından yatırımcı ilişkileri alanındaki kariyerine başladı. Yatırımcı ilişkilerinin kurulma safhasında katıldığı bu yeni iş kolunda yatırımcı ilişkilerinin evrilmesine, kriz dönemlerinde şekil değiştirmesine ve yıllar itibariyle önemli seviyede gelişim göstermesine tanıklık etti. Şu anda Netaş Telekomünikasyon A.Ş.’nin Yatırımcı İlişkileri Kıdemli Müdürü olarak görev almaktadır.
Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nden Yüksek Lisans derecesine sahip olan Ercan Güner, çalışma yaşamına 1992 yılında Yapı Kredi Bankası Yatırım Bankacılığı Bölümünde uzman olarak başlamıştır. Kariyeri boyunca, sektörün önde gelen portföy yönetim şirketlerinde portföy yöneticiliği ve üst düzey yöneticilik yapan Ercan Güner, Hedef Portföy Yönetimi’nden önce, 2014-2019 yılları arasında Fokus Portföy Yönetimi AŞ’de Genel Müdürlük, 2020-2021 yılları arasında Strateji Portföy Yönetimi AŞ’de Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Temmuz 2021 tarihinden bu yana Hedef Portföy Yönetim AŞ’de Genel Müdür olarak görev alan Ercan Güner’in Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 3 Lisansı ve Sermaye Piyasası Faaliyetleri Türev Araçlar Lisansı bulunmaktadır.
1979 yılında Ankara’da doğan Mine Uzun, yüksek öğrenimini Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde tamamlamıştır. Nişantaşı Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler dalında yüksek lisans yapmıştır. Medya sektörüne atılmadan önce çeşitli aracı kurumlarda görev yapan ve Sermaye Piyasası Kurulu tarafından verilen “Sermaye Piyasası Faaliyetleri Türev Araçları Lisansı” ve “Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey-2 Lisansı” sahibidir. Halen İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin kurumsal iletişim direktörlüğü görevini yürütmektedir. Mine Uzun, 2005 yılından beri pek çok ulusal kanalda ekonomi ve siyaset dalında yayın yapmıştır. Köşe yazarlığına Gazete Pencere’de devam etmektedir. Nişantaşı Üniversitesi, FMV Işık Üniversitesi ve İstanbul Kültür Üniversitesi’nde öğretim görevlisi unvanı ile ekonomi ve iletişim alanlarında ders vermiştir. Uzun, kamu ve özel sektör tarafından organize edilmiş konferans ve seminerde moderatör ve panelist olarak yer almaya devam etmektedir. Mert Yılmaz ile birlikte yazdıkları “Yoksa O Sen Misin?” isimli finansal ürünleri hikayeleştirerek anlattıkları bir kitabı mevcuttur.
1995 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü’nden mezun olan Mert Yılmaz, iş hayatına 1994 yılında sigorta sektöründe başlamıştır. 1995 yılında sermaye piyasaları ile yolu kesişen Yılmaz, 25 yılı aşkın süredir Türkiye sermaye piyasalarının önde gelen aracı kurumlarında orta ve üst düzey yöneticilik yapmıştır. Halen İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş’de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mert Yılmaz, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin MBA programında, Nişantaşı Üniversitesi ve İstanbul Kültür Üniversitesi'nde ise lisans programında öğretim görevlisi olarak ekonomi ve finans dallarında ders vermiştir. Halen Gazete Pencere'de köşe yazıları yazan Mert Yılmaz çok sayıda televizyon ve radyo kanalında programlara katılmaktadır. "A Para" kanalında iki yılı aşkın süredir her Pazartesi akşamı yayınlanan "Aklın Yolu" programının daimi konuğudur. Mine Uzun ile birlikte yazdıkları, “Yoksa O Sen Misin?” isimli hikayeler ile finansal yatırım ürünlerini anlatan bir kitabı mevcuttur. "MY Eğitim ve Danışmanlık" şirketinin kurucu ortağı olan Mert Yılmaz Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde seminerler vermektedir.
1997 yılında Fon Yönetimi Uzmanı olarak başladığı kariyerini daha sonra, Denizbank Finansal Hizmetler grubunda, Deniz Yatırım, Deniz Portföy Yönetimi A.Ş.’de 18 yıl yönetici olarak görev yapmıştır. QNB Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve son 24 Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcısı olarak üst düzey yöneticilik yaptı. Finans sektöründe 25 yıllık tecrübesi bulunmaktadır.
İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme ve Teknoloji Yönetimi Yüksek lisans derecesine sahiptir.
Gayrimenkul Yatırım Fonları ve Muhasebe Uygulamaları kitabının yazarıdır. GYODER’de Gayrimenkul Yatırım Fonları komite başkanı olarak görev almaktadır.
Bülent Tekmen Türkiye'nin önde gelen girişimcilerindendir, otuz yıllık iş hayatının en dikkat çekici bölümünü startup’lar ve seri girişimciliği oluşturmaktadır.
Türkiye’nin ilk ve en önemli fintech şirketlerinden olan İninal, Bülent Tekmen tarafından 2012 yılında klasik bankacılık dışında bir şirket olmasına rağmen “The Bank for the unbanked” sloganı ve alışılmış yöntemlere alternatif bir lider ödeme sistemi sağlayıcısı olma hedefiyle kuruldu. 2017 yılında yine aynı vizyonla globalde büyük kitlelere ulaşacağını belirttiği yeni startup’ı Colendi’yi kurdu.
Tüketicileri, şirketleri ve finans kurumlarını bir araya getirerek bankacılık servislerini demokratize eden bir finansal hizmetler platformu olan Colendi, 3 milyardan fazla banka hesabı olmayan ve 5 milyardan fazla kredi alamayan kişiyi doğrudan etkileyen kronik bir finansal soruna çözüm olmak hedefi ile ilerlemektedir. Yeni nesil finansal teknoloji çözümlerini yapay zeka ve büyük veri ile birleştirerek skorlama algoritması üzerine kurulu farklı servisler geliştirerek platform ortakları ve stratejik iş ortakları ile birlikte bugün itibari ile 10 milyon kullanıcısına şimdi al sonra öde ile hızlı ve kolay krediye ulaşım sağlamakta ve finansal okuryazarlık düzeyini artırarak Colendi mikro yatırım platformları aracılığı ile birikim yapabilmelerini sağlamaktadır.
Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde lisans eğitimi alan Bülent Tekmen, Harvard University Business School’da Executive Education General Management Program’ını tamamladı. Profesyonel kariyerinde, Türkiye ve Ortadoğu’da Fortune500’de listelenmiş pek çok şirket tarafından yürütülen çeşitli projelerde profesyonel danışmanlık yapmış olmasının yanı sıra finans, telekom ve perakende sektörleri başta olmak üzere farklı alanlarda faaliyet gösteren önemli sayıda firmaya da destek sağladı. Bülent Tekmen, aynı zamanda dünyanın farklı yerlerinde yüksek potansiyelli teknoloji girişimlerine yatırım yapan Next Ventures’ın da kurucu ortağıdır.
1964 yılında Denizli’de doğan İhsan Gökşin Durusoy, 1987 yıllında Boğaziçi Üniversitesi’nden Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisans derecesi alarak, kariyerine Arçelik’te Üretim Mühendisi olarak başlamıştır. 1988-1989 yıllarında İzmir Demir Çelik A.Ş.’de Mali İşler ve Bilgi İşlem Sorumlusu olarak görev alan Durusoy, 1989’da Akkök Grubu’na bağlı Ak-Al Tekstil Sanayii A.Ş.’de Bütçe Planlama Şefi olarak başlamıştır. Durusoy, aynı şirkette sırasıyla Bütçe Planlama Müdürü, Stratejik Planlama Direktörü olarak sorumluluk üstlenmiştir. 2007 yılında özgün ve büyük ölçekli gayrimenkul projelerine imza atma hedefiyle kurulan Akiş GYO’da önce Genel Müdür Yardımcısı, 2009 yılından itibaren de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmakta olup, çeşitli Akkök Grup Şirketleri’nde Yönetim Kurulu Üyelikleri yapmaktadır.
Dr. Şerife ÖZKAN NESİMİOĞLU, lisans eğitimini Marmara Üniversitesi, yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi ve doktora eğitimini Harp Akademileri Komutanlığı Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nde tamamlamıştır. Doktora eğitimini, Ulusal ve Uluslararası Güvenlik Stratejileri alanında gerçekleştiren Nesimioğlu, doktora süreci ve sonrasında Enerji Güvenliği, İklim Değişikliği ve ilişkili alanlarda çalışmalarını sürdürmüştür. Fi 369 Enerji İletişim ve Sürdürülebilirlik Danışmanlığı Ldt.Şti kurucu ortağı olan Nesimioğlu, Konya Ticaret Odası Enerji Verimliliği Merkezi Projesi’nin yöneticisi ve CarbonPlus+ kurumsal karbon ayak izi hesaplama yazılımının da AR-GE danışmanıdır. TSPB’de Sera Gazı Envanterleme eğitimleri veren Nesimioğlu, 2016 yılından beri KTO Karatay Üniversitesi Enerji Yönetimi Bölümü’nde Dr. Öğrt. Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Finans sektöründe 18 yıllık tecrübesi bulunan Ali S. Toydemir, kariyerine 2004 yılında başlamıştır. 2009 yılına kadar Garanti Bankası ve HSBC Türkiye hazine departmanlarında görev alan Toydemir, kariyerine İş Portföy Yönetimi Kurumsal Özel Fonlar biriminde portföy yöneticisi ve müdür yardımcısı olarak devam etmiştir.2017 yılından itibaren HSBC Portföy Yönetimi bünyesinde sabit Getirili Fonlar Kıdemli Yöneticisi olarak başlayan görevi, Yatırımlardan sorumlu bölüm başkanı olarak devam etmektedir. Northwestern Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu olan Ali Toydemir, ekonomi alanında çift ana dal yapmıştır.
1975 yılında Sivas’ta doğan Çiğdem Çakmak Yurdagel, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun oldu. 2000 yılında Türkiye İş Bankası A.Ş. Kurumsal Krediler Tahsis Bölümü’nde Stajyer Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan Yurdagel, 2009 yılında Ticari Bankacılık Ürün Bölümü Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 2020 yılında Tarım Bankacılığı Pazarlama Bölümü’nde çalışmaya başlayan Çiğdem Çakmak Yurdagel, 26 Ağustos 2022’de aynı bölümde Birim Müdürü olarak atanmış olup, halen bu görevi sürdürmektedir. Yurdagel, evlidir.
Necla İ. KÜÇÜKÇOLAK 1969 yılında Adapazarı’nda doğdu. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede “Para-Banka” yüksek lisans (1992) ve doktora (1998) programlarını tamamladı. Ayrıca, Avrupa Birliği Jean Monnet Bursu ile İngiltere’de Reading Üniversitesi İşletme Bölümünde “Uluslararası Menkul Kıymetler, Yatırım ve Bankacılık Yüksek Lisans Programını” (2005) ve ABD’de Harvard Üniversitesi Kennedy School’da “Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programını” (2010) tamamladı. Çalışma hayatına 1991 yılında Pamukbank’da (2002’de Halkbank’a devroldu) Hazine Bölümünde Dealer olarak başladı. Bankadan 1993 yılı sonunda ayrılarak Borsa İstanbul’da (eski adı İstanbul Menkul Kıymetler Borsası-İMKB) çalışma hayatına devam etti. Borsada 1993-2011 yılları arasında Kotasyon, Uluslararası Pazar, Risk Yönetimi bölümlerinde uzman ve yönetici kademelerinde görev üstlendi, Yabancı menkul kıymetlere (depo sertifikası, Eurotahvil) yönelik piyasalar ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasının kuruluşu çalışmalarında yer aldı. Borsadan sonra Takasbank’da çalışma hayatına devam eden KÜÇÜKÇOLAK, 2012-2019/04 döneminde Takasbank’da dış ilişkiler ile dış işlemler, türev araçlar, enerji ve emtia takas operasyonlarından sorumlu direktörlük yaptı, Banka APKO-Aktif Pasif Komitesi dahil çeşitli iç ve dış komitelerde üyeliklerin yanı sıra ulusal ve uluslararası organizasyonlarda Bankayı temsil etti. 2019 yılı Mayıs ayından itibaren TÜRİB’de piyasalardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk annesidir.
Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesinde tamamladıktan sonra, 1990 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsa’sında başlayan kariyer yoluna, Sermaye Piyasası Kurumu olan İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş.’nin çeşitli birimlerinde farklı görevler alarak devam etmiştir. Yine Sermaye Piyasası Kurumu olan Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.’nin 2003 yılındaki kuruluşunda, operasyonel ve teknolojik altyapıların oluşturulması ve yönetilmesi görevlerinde bulunmuştur.
MKK’da devam eden kariyerinde, Sermaye Piyasası ve Ticaret Bakanlığı düzenlemeleri kapsamında; kaydi izleme ve saklama temelinde tüm menkul kıymetler ve diğer ürünlere yönelik projelerin hayata geçirilmesinde ve operasyonlarının sağlanmasında Saklama Operasyonları Direktörlüğünde çeşitli görevler alan Özcan, halihazırda Saklama Operasyonları Direktörü olarak görev yapmaktadır.
Direktörlüğün son dönemde tamamlanan ve devam eden önemli projeleri; Kitle Fonlaması Sistemi, Elektronik Ürün Senetlerinin (ELÜS) izlenmesi, SPK’nunu kapsamında olmayan anonim şirketlerin hamiline yazılı paylarının izlenmesidir.
İşletme lisans eğitimini tamamladıktan sonra, profesyonel iş yaşantısına bankacılıkta başlamış, sırası ile bir holding şirket mali işler müdürlüğünü ve bir akaryakıt dağıtım şirketinde genel müdür olarak görev almıştır. 1997 başında ICC Uluslararası Danışmanlık Şirketini kurmuş, 2018’de teknoloji tabanlı sürdürülebilirlik değerlendirme platformunun gelişimi için girişim yapmış ve 2020 yılında CGE Evaluation markasının Türkiye ve Dünya genelinde markalaşarak hizmet vermesine öncü olmuştur. 26 yıldan beri kurumsal yönetim ve sürdürülebilirlik alanlarında çalışmaktadır. 1997 yılından itibaren ülkemizde ve uluslararası projelerde kamu ve özel sektörde 300’den fazla kuruluşun strateji, kurumsal kapasite geliştirilmesi, risk yönetimi, ÇSY değerlendirme projelerinin yönetiminde görev almıştır.
PPP Kamu Özel Sektör İşbirliği modelleri konusunda IRF (Dünya Yollar Birliği) ve UNECE PPP çalışma komitesinde görev almıştır. UNDP ile işbirliği içerisinde Kurumsal Sosyal Sorumluluk kavramının işletmelere yaygınlaştırması konusundaki projenin liderliğini yürütmüştür. Yönetim danışmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır, halen aktif olarak destek vermektedir. TÜRKONFED ve SEDEFED Yönetim Kurulu üyeliği yapmış olan B. Tülin Seçen halen TEDAR üyesi olarak Sertifikasyon ve Anket icra komitesinde yer almakta, TKYD ESG Proje Çalışma Komitesinde ve diğer başkakomitelerde görev almaktadır.
İyi düzeyde İngilizce dilbilgisine sahiptir.
Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini sırasıyla Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü ve Marmara Üniversitesi Bankacılık Bölümünde tamamladı. Çalışma hayatına 2004 yılında Maliye Bakanlığında uzman yardımcısı olarak başladı. Ziraat Bankası Teftiş Kurulunda müfettiş olarak çok sayıda teftiş ve soruşturma görevini yürüttü. 2008 yılında Borsa İstanbul’da Kamuyu Aydınlatma Platformunda uzman yardımcı olarak göreve başladı, 2014 yılından itibaren de Merkezi Kayıt Kuruluşu bünyesinde başuzman olarak görev yapmaya devam etmektedir. Bugüne kadar Borsada işlem gören çok sayıda şirket çalışanına sermaye piyasası mevzuatı, kurumsal yönetim konularında eğitim verdi. Halen İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe bölümünde doktora çalışmalarına devam etmektedir. İyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca bilmektedir.
Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünde, yüksek lisans ve doktorasını yine aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Finans Anabilim Dalında tamamladı. 2005 ve 2007 yıllarında sırasıyla Türksat Uydu Haberleşme A.Ş. ve Hazine Müsteşarlığı Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü’nde görev yaptı. 2008-2019 yılları arasında Borsa İstanbul Kotasyon Direktörlüğünde uzman olarak çalışmış olup, 2019 yılından itibaren Başvuru Değerlendirme Servisi Yöneticisi olarak görev yapmaktadır.
1971 yılında İstanbul’da doğdu. İşletme Mühendisliği dalında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İşletme Fakültesi’nde lisans, Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisans; ekonomi alanında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde doktora eğitimini tamamladı.
Çalışma hayatına 1994 yılında İTÜ İşletme Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak başladı. 1996-1999 yılları arasında Koç grubunda bankacılık, mali tahlil ve kredi analizi alanlarında uzman olarak çalıştı. 1999 yılında sınavla Borsa İstanbul’a geçerek sermaye piyasası alanında halka arzlar, şirket incelemeleri ve şirket değerlemeleri üzerinde uzmanlaştı. Halen bu alanlarda Borsa İstanbul Kotasyon Direktörlüğü’nde Başuzman olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, 2005-2009 yılları arasında, bir aracı kurumda üst düzey yönetici olarak görev almıştır.
Sermaye piyasaları, makroekonomi, şirket değerlemesi, finansal modelleme, tarih ve yazılım özel ilgi alanlarıdır. Uzman olduğu mesleki alanlarda Borsa içinde ve dışında eğitmen, çeşitli etkinliklerde konuşmacı olarak da görev almaktadır. Yurt içinde ve dışında çeşitli etkinliklerde, kuruluşlarda Borsa İstanbul’u temsilen görevler üstlenmiştir. İngilizce bilir.
Dr. Öğr. Üyesi Bora Erdamar, Türkiye’nin bir üniversite bünyesindeki ilk Blokchain Teknolojileri Araştırma Merkezi BlockchainIST Center'ın direktörüdür. Aynı zamanda, Türkiye’deki ilk ve tek FinTech Yüksek Lisans Programının da içinde bulunduğu BAU Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Ekonomi ve Finans Lisansüstü Programlarının da direktörlüğü görevini yürütmektedir. BAU Deneysel ve Davranışsal Ekonomi Laboratuvarı kurucu direktörü ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomi bölümü öğretim üyesidir.
Lisans Eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Matematik bölümünde tamamladıktan sonra, Paris, Ecole Poytechnique’den Ekonomi doktorasını yüksek onur derecesi ile almıştır. 3 sene boyunca politik ekonomi ve seçim sistemleri alanında doktora sonrası araştırmalar için Paris School of Economics, Moskova Higher School of Economics, University of Rochester ve Columbia Universitesi’nde bulunduktan sonra, son beş senedir BAU'da çalışmalarına devam etmektedir.
Uzmanlık alanları: Blockchain Teknolojisi, Deneysel Ekonomi, Oyun Teorisi, Davranışsal Finans ve Politik Ekonomi’dir.2007 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun olan Barlas Akıncı daha sonra Marmara Üniversitesi Bankacılık Bölümü'nde Yüksek Lisans derecesi almıştır.
Profesyonel iş hayatına bağımsız denetim sektöründe başlayan Akıncı, 2013 yılında Borsa İstanbul ailesine katılmıştır. Borsa'da çalıştığı süre boyunca Muhasebe ve Finans, Stratejik Planlama ve Yatırımcı İlişkileri ve Finansal Raporlama ve İştirakler bölümlerinde çeşitli kademelerde görev almıştır. Akıncı şu anda Borsa İstanbul Stratejik Planlama, Finansal Raporlama ve Yatırımcı İlişkileri Direktörü görevini yürütmektedir.
Fatma AKGÜN OLUM, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme bölümünü bitirdikten sonra 1999 yılında, Sermaye Piyasası Kurulu Ortaklıklar Finansmanı Dairesi’nde Uzman Yardımcısı olarak iş hayatına başlamıştır. Aynı dairede 2002-2016 yılları arasında Uzman, 2010-2013 yılları arasında Kayda Alma Grup Başkanı, 2013-2014 yılları arasında Daire Başkan Yardımcısı, 2014-2016 yılları arasında Daire Başkanı olarak görev yapmıştır. Son durumda, Başuzman olarak görevini yürütmektedir.
Boston Universitesi, Finansal Ekonomi yüksek lisans derecesine sahiptir.2012 yılında gerçekleşen Sermaye Piyasası Kanunu değişikliği sonrası ikincil düzenleme çalışmalarına iştirak etmiş, sermaye piyasası araçlarının geliştirilmesi ve ihracı, satışı, izahname içeriği ve hazırlanması, özel durumların kamuya açıklanması, ihraççılara ilişkin düzenlemeler gibi alanlarda mevzuat çalışmalarına katkı sağlamıştır. İlk halka arzlar, AB düzenlemelerine uyuma ilişkin düzenleme çalışmaları ile Ortaklıklar Finansmanı Dairesi’nin iş ve iş akışlarını geliştirme amaçlı çeşitli projelerde yer almış, e-imza ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’nun geliştirilmesi çalışmalarında da bulunmuştur. Projeye dayalı menkul kıymetler gibi sermaye piyasası araçlarının düzenleme çalışmalarında ve Yeşil/Sürdürülebilir Borçlanma Aracı ve Kira Sertifikası Rehberi’nin hazırlığında görev almış olup halen de yeşil ve sürdürdülebilir ihraç başvurularının incelenmesinde aktif rol almaktadır.
1990 temmuzunda Üniversite eğitimini tamamlamasının ardından 1990 yılı kasım ayında meslek hayatına Foreks A.Ş. de başlayan ALTAÇ, Fintech sektöründe birkaç farklı firmada yöneticilik görevinde bulunduktan sonra, 2015 yılından sonra Genesis Veri iletişim Hizmetleri ve Yazılım Ticaret A.Ş.’yi kurarak mesleki kariyerine kendi şirketinde devam etmiştir. 2015 yılından itibaren Genesis’de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmakta olan Hakan ALTAÇ, aynı zamanda 2018 yılından itibaren meslek hayatına ilk başlamış olduğu Foreks A.Ş.’de çok değerli bulduğunu söylediği FXPLUS (Finansal Asistan) ürünü için danışmanlık görevini sürdürmektedir.
Lisans eğitimini 2008’de Koç Üniversitesi Matematik Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini 2012’de Boğaziçi Üniversitesi Finans Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan Huntürk, çalışma hayatına Deniz Yatırım yurt dışı türev masasında başlamıştır.
2012-2015 yılları arasında Finans Portföy Risk Yönetimi Bölümü’nde, 2015’te Finans Yatırım bünyesinde Hazine Bölümü’nde sabit getirili menkul kıymetler ve döviz enstrümanları alanında görev yapmıştır. 2015-2018 yılları arasında Tacirler Portföy bünyesinde sabit getirili menkul kıymetler, özel müşteri hesapları ve hisse senetleri özelinde yönetim yaptıktan sonra 2018-2020 yılları arasında Algotecth’te kodlama ve modelleme üzerine çalışmıştır. 2020-2022 yılları arasında Ünlü Portföy’de portföy yöneticisi olarak çalışan Huntürk, çoklu varlık üzerine yoğunlaşarak yatırım fonlarını yönetmiştir. 2022 yılı itibarıyla İş Portföy Çoklu Varlık Portföy Yönetimi Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.Yazılım uzmanı ve proje yöneticisi olarak Konvansiyonel Bankacılık ve Katılım Bankacılığı sektöründe 20 yılı aşkın tecrübesi bulunmaktadır. Çok sayıda ulusal ve uluslararası ölçekte projeyi yönetmiş olup Ziraat Katılım Bankası’nın kurucu ekibindendir. Bunun yanında Türkiye, Afrika ve Avrupa’da banka kuruluş ve teknolojik dönüşüm çalışmalarını yönetmiştir. Bölgesel ve uluslararası yaygın olarak kullanılan Ana Bankacılık Uygulamalarının (CBA) implementasyonu konusunda uzun yıllar görev almış olup bu alanda derin bilgi sahibidir.
Sürdürülebilirlik Uzmanı da olan Çoban, 2021 başından bu yana Ziraat Katılım Bankasının strateji faaliyetlerini yönetmektedir.1991 yılı Ankara doğumlu olan Mahmut Karacin, lise eğitimini Aydınlıkevler Anadolu Lisesi’nde, lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi İşletme (İngilizce) bölümünde tamamladı.
2016 yılında Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yatırımcılar Dairesi’nde Uzman Yardımcısı olarak göreve başlamış olup, 2019 yılından bu yana Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yatırımcılar Dairesi’nde Uzman olarak çalışmaktadır.
Hâlihazırda yüksek lisans eğitimine Hacettepe Üniversitesi’nde devam etmekte olan Mahmut Karacin, iyi derecede İngilizce bilmektedir.Kariyerine 1997 yılında Sermaye Piyasası Kurulu’nda (SPK) uzman yardımcısı olarak başlayan Mahir Kubilay Dağlı, 18 yıl boyunca SPK’da farklı pozisyonlarda görev aldıktan sonra 2015-2021 yılları arasında DenizBank Yatırım Hizmetler Grubu çatısı altında Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 2021 yılı Mayıs ayından itibaren BtcTurk ailesinde yer alan Eliptik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.
25 yıllık sermaye piyasaları tecrübesi bulunan Dağlı, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans, Georgetown Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde “Menkul Kıymetler ve Finansal Düzenlemeler” alanında yüksek lisans ve Atılım Üniversitesinde “İşletme Yönetimi” yüksek lisans derecelerini tamamlamıştır.1994 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Fakültesinden mezun olan Özgür UYSAL, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde Sermaye Piyasaları ve Borsa alanında yüksek lisans yaptıktan sonra Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Finans Bankacılık Bölümünde doktorasını tamamlamış olup, özel üniversitelerde sermaye piyasaları konusunda ders vermektedir.
İş Hayatına 1994 yılında İMKB Takas ve Saklama Şirketi (Takasbank) Teftiş Kurulu’nda Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Uysal, Muhasebe ve Raporlama, Krediler ve İç kontrol birimlerinde yönetici olarak çalıştıktan 2005 yılında Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) Risk Yönetimi ve Denetim Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı olarak göreve başlamıştır. Merkezi Kayıt Kuruluşu’nda görev yaptığı süre içerisinde Raporlama, Veri Depolama, Dış ilişkiler, Kurumsal İletişim, Stratejik Planlama, İş Geliştirme ve Araştırma birimlerinin yöneticiliğini yürüten Uysal, halen Veri Depolama ve Raporlama Direktörlüğü’nde Direktör olarak görevini sürdürmektedir. MKK’da görev yaptığı süre boyunca bazıları ulusal ve uluslararası ödüllere layık görülmüş olan; e-VERi: Sermaye Piyasaları Veri Bankası, RISE: Yatırımcı Risk İştahı Endeksi, Veri Anonimleştirme ve e-VEDO: Elektronik Veri Deposu, VAP: Veri Analiz Platformu, Pusula: Aracı Kurumlar MKK Veri Analiz Platformu ve GEFAS: Projelerinde Projelerin İş Birimi Sorumlusu olarak görev almıştır. İstanbul Finans Merkezi Projesinde Vergi ve Finansal Enstrümanlar komitelerinde görev yapan Uysal, sermaye piyasası verilerinin akademik çalışmalarda ve/veya finansal piyasalarda kullanılması konusunda mentorlük görevleri de üstlenmiştir. Sorumlusu olduğu ve/veya katkıda bulunduğu akademik çalışmalarda farklı disiplinlerdeki deneyimlerini bir araya getiren Uysal’ın sermaye piyasaları, davranışsal finans ve kurumsal yönetim konularında yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.1989 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdikten sonra çeşitli kurumlarda yöneticilik yaptı.
İlk olarak ESBANK AŞ de Management Trainee olarak başladığı iş hayatı , Koç Grubu RAM Dış Ticaret AŞ’de Plastik ve Kağıt Ticaret Müdür , DAVID D SMITH ve MONDI TIRE KITSAN AŞ ‘de Satış Direktörü ve Fabrika Genel Müdürü, Kibar Holding ‘e bağlı İSPAK AŞ Genel Müdürü olarak devam etti.
Özellikle Plastik- Kağıt hammaddesi ve Ambalaj sektöründe uzmanlaştı.
2020 yılında Türkiye İhracatçılar Meclisinde Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu görevinde Ticaret Bakanlığı ile, AB Yeşil Mutabakat başta olmak üzere yürütülen çeşitli çalışmalarda görev aldı. 2020 yılı sonunda Horizon Yönetim Danışmanlık firmasını kurdu. Almanya merkezli ClimatePartner firmasının Türkiye temsilcisidir. Özellikle AB Yeşil Mutabakata uyum ve Sürdürülebilirlik konularında şirketlere destek vermektedir.
Meslek hayatına TC Ziraat Bankası Bankacılık Okulu ve ardından Fon Yönetimi bölümünde başlamış, 1995 yılında Sermaye Piyasası Kuruluna geçmiştir. Sermaye Piyasası Kurulunda Denetleme Dairesi, Aracılık Faaliyetleri Dairesi, Piyasa Gözetim ve Denetim Dairesi ile halen görev yaptığı Ortaklıklar Finansmanı Dairesi’nde çalışmıştır.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü ile İstanbul Üniveristesi Hukuk Fakültesi’nden lisans, Washington University in St Louis’den Hukuk alanında yüksek lisans derecesi bulunan Tülin DEMİR AKGÖZ, ABD New York Barosu üyesidir.Prof. Dr. Engin Kurun, halen Piri Reis Üniversitesi Ekonomi ve Finans bölüm başkanı olarak görev yapmaktadır. İstanbul Üniversitesinden İngilizce İktisat (1995), Sermaye Piyasaları ve Borsa Yüksek Lisansı (1997), Kurumsal Finansman Doktorası (2004), Finans Doçentlik (2014) derecesine ve SPK ileri düzey ve türev araçlar lisanslarına sahiptir.
Sermaye Piyasaları, Portföy Yönetimi, Aracı Kurum, Yatırım Bankacılığı ve Mali İşler Yönetimi alanında çeşitli kurumlarda üst düzey pozisyonlarda yönetici (CEO-CFO) olarak görevler alan Kurun, reel sektör firmalarına kurumsal finansman, finansal yeniden yapılandırma, finansal yönetim ve risk yönetimi alanında danışmanlık yapmaktadır. Kurun, vadeli işlemler piyasasının oluşturulmasında, Bireysel Emeklilik Sistemi, Borsa Yatırım Fonları ve Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası’nın hayata geçirilmesinde önemli görevler üstlenmiş, sermaye piyasaları ile ilgili birçok projede görev almış ve meslek örgütlerinde yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur.
Akademik çalışmaları kurumsal finansman, türev ürünler ve risk yönetimi, portföy yönetimi, algoritmik alım satım stratejileri konularında olup ulusal ve uluslararası akademik dergilerde yayımlanan makaleleri ve kitapları bulunmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
Yazıcı, 1971 yılı Samsun doğumlu olup lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde yapmış ardından da Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Sermaye Piyasaları ve Borsa Bölümünde yüksek lisansını bitirmiştir.
Yazıcı uzun yıllar boyunca ülkemizin önde gelen yabancı şirketlerin gayrimenkul departmanlarında çalışmış, daha sonra Değerleme sektörünün Türkiye’de yasalaşması ile kariyerine bu sektörde devam etmiştir. 2003 senesinden bu yana değerleme sektöründe faaliyet gösteren bir uzman olan Yazıcı 2008 senesinde EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık AŞ adı ile ortak olduğu şirketi kurmuştur. Kendisinin Türkiye’de Gayrimenkul Yatırımları, gayrimenkul geliştirme, danışmanlık ve değerleme alanında 30 yıllık iş tecrübesi bulunmakta olup ülkemizin ilk Sermaye Piyasası Kurulu Değerleme Lisanslı Uzmanlarındandır. Yazıcı , uluslararası bir mesleki unvan olan FRICS statüsüne ve Recognised European Valuer -REV ünvanına sahiptir.
Yazıcı , Değerleme Uzmanları Derneği(DUD) Kurucu üyesi olup 6 yıl Yönetim Kurulu Üyeliğini ve bir dönemde Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LideBİR) Kurucu Başkanlığını sürdürmüştür. Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği ilk Yönetim Kurulunda görev almış olan YAZICI, sektörün lider kurumlarından Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’ in de (GYODER) 2 dönem İcra Kurulu üyeliği yapmıştır. Eva Gayrimenkul Değerleme , 2021 senesinde yapılan seçimle Türkiye Değerleme Uzmanları Birliğinin Yönetim Kurulu üyesi olmuş ve birlik başkanlığı statüsündedir.
Yazıcı değişik kurum ve kuruluşlarda, üniversitelerde gayrimenkul, gayrimenkul değerleme ve proje değerleme üzerine çeşitli dersler vermekte, değişik basın yayın organlarında ve platformlarda Değerleme ve Gayrimenkul üzerine yazılar yazmaktadır. Gayrimenkul sektörü ile ilgili yayınlanmış bir kitabı ve İngilizce-Türkçe gayrimenkul terimleri sözlüğü çalışması bulunmaktadır. Evli ve bir çocuk annesi olup İngilizce bilmektedir.
Özyeğin Üniversitesi Uluslararası Finans bölümü mezunu olan Umutcan Kara, kariyerine 2013 yılında başladı ve satış-pazarlama, reklamcılık, yatırım bankacılığı ve denetim sektörlerinde çeşitli firmalarda çalıştı.
2017 yılında Türkiye’nin en iyi kurumsal iletişim ajanslarından biri olan Finar’a Editör katılan Kara, yıllık 80’den fazla şirketin faaliyet raporlarının hazırlanmasında editöryal destek sağladı. TSPB ve SEGM iş birliğinde gerçekleşen program ile 2021 yılında Sürdürülebilirlik Uzmanlığı Sertifikası’nı alan Kara, Finar’da sürdürülebilirliğe liderlik ediyor. Entegre faaliyet raporları ve sürdürülebilirlik raporlarının hazırlanmasına önderlik eden Kara, birçok sektörden farklı firmalara uçtan uca sürdürülebilirlik danışmanlığı hizmeti sunuyor.
Finar’da Sürdürülebilirlik Direktörü olarak görevine devam eden Kara, evli ve bir çocuk babasıdır.EKA GLOBAL şirketler grubu’nun kurucusu olan Arif Akdağ, deneyimli ve durmaksızın yeni iş fikirlerinin peşinde olan bir melek yatırımcıdır.
Arif Akdağ Türkiye’nin en önemli melek yatırımcı ağlarından olan Galata İş Melekleri’nin (Galata Business Angels) üyesidir.
Arif Akdağ, iş hayatına Arthur Andersen’da başlamış ve bu şirketin Moskova/Rusya ofisi sonrasında Alma Ata/Kazakistan ofisinde kariyerini sürdürmüştür.
Arif Akdağ Arthur Andersen’dan ayrıldıktan sonra gayrimenkul, imalat, gıda, dış ticaret ve denizcilik sektörlerinde faal olan aile şirketlerinin yönetiminin yanı sıra birçok farklı sektörde yatırımlar gerçekleştirmiştir.
Robert Kolej mezunu olan Arif Akdağ Franklin & Marshall College’in (Pennsylvania, ABD) İşletme, İktisat ve Rusça bölümlerini derece ile bitirmiştir ve ileri seviyede İngilizce ve Rusça bilmektedir.1977 İstanbul doğumlu olan Hamit CAN, Marmara Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olmuştur. 1996 yılından bu yana Ata Holding bünyesinde çeşitli görevlerde bulunmuş olup. 1998 yılında Türkiye’nin Internet üzerinden ilk Sermaye Piyasası işlemi yapılan platformu Ata Online kurucu ekibinde yer almıştır.
2006-2014 yılları arasında Ata Online Menkul Kıymetler Genel Müdürlüğü görevini yürütmüştür. 2014 yılından itibaren ATP çatı şirketinde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almakta olup 2019 yılından itibaren de Tradesoft organizasyonundan sorumlu Genel Müdür olarak görevine devam etmektedir.
26 yıllık profesyonel iş hayatı boyunca Sermaye Piyasalarındaki teknolojik dönüşüme şahitlik etmiş, görev aldığı kurumların bu dönüşüme ayak uydurması ve yeni ürünlerin konumlandırılmasında aktif olarak katkı sağlamıştır.Zeynep CANTİMUR KAVAKLI, 2007 yılında Sermaye Piyasası Kurulu Hukuk İşleri Dairesi’nde Uzman Hukukçu Yardımcısı olarak göreve başlamıştır. 2017 yılına kadar aynı dairede uzman olarak çalışan ve Sermaye Piyasası Kanunu'na tabi ortaklıklar ile sermaye piyasası kurumlarının Kurul'a yaptıkları başvurulara ilişkin olarak hukuki konularda görüş bildirilmesinde ve Sermaye Piyasası Kanunu'nu ile ilgili her türlü uyuşmazlığın takibi ve çözümlenmesinde Kurul'u temsil eden KAVAKLI, 2017 yılından beri Ortaklıklar Finansmanı Dairesi’nde Başuzman olarak görev almaktadır.
2012 yılında gerçekleşen Sermaye Piyasası Kanunu değişikliği ile sonrasında gerçekleştirilen ikincil düzenleme çalışmalarına iştirak etmiş, sermaye piyasası araçlarının ihracı, satışı, izahname, kurumsal yönetime ilişkin düzenlemeler gibi alanlarda mevzuat çalışmalarına ve bu alanlardaki projelere katkı sağlamıştır. Yeşil/Sürdürülebilir Borçlanma Aracı ve Kira Sertifikası Rehberi’nin hazırlığında görev almış olup, bu başvurular dahil çeşitli sermaye piyasası aracı ihracı başvurularının sonuçlandırılmasında görev almakta, ayrıca kurumsal yönetim ve sürdürülebilirlik alanlarında yürütülen projelerde çalışmaktadır.
KAVAKLI, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans ve “Özel Hukuk” alanında yüksek lisans, Georgetown Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde “Menkul Kıymetler ve Finansal Düzenlemeler” alanında yüksek lisans derecelerine sahiptir.Gazi Üniversitesi İstatistik Bölümünden 1989 yılında mezun oldum. Plastik sektöründe üretim yapan bir kuruluşta 10 yıl yöneticilik yaptım. 2004 yılında TÜRKAK’tan “ISO 17021 Tetkik ve Belgelendirme” akreditasyonu alarak; ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000 yönetim sistemi standartlarında belgelendirme yapan şirketimi kurdum. Ardından İngiltere’de yerleşik bir uygunluk değerlendirme kuruluşu olan URS’nin Türkiye temsilciliğini alarak IAF 16949 Otomotiv kalite standardı ve AS 9100 Havacılık Kalite standartlarının belgelendirmesini yapmaya başladım. Kendi kurduğum her iki şirketin de 2011 yılında bir firmaya satışını gerçekleştirdim.
Satışın ardından TÜRKAK’tan “ISO 17024 Personel Belgelendirme” akreditasyonu alarak yeni bir şirket kurulumu gerçekleştirdim. Bu şirkette SDS (Material Safety Data Sheet-Ürünlerin Güvenlik bilgi formları), Kimyasal Değerlendirme Uzmanlığı konularında personel belgelendirmesi yaptım.
Bahse konu şirket hizmet vermeye devam ederken; 2014 yılında, 1872 Austria kuruluşlu bir vakfa bağlı holding şirketi olan TÜV Austria’nın Türkiye organizasyonu TÜV Austria Türk’te Kalite, Sistem Belgelendirme, Eğitim ve Gıda doğrulama bölümlerini kurdum ve yönettim. 2018 yılında da kurmuş olduğum Personel Belgelendirme şirketimi TÜV Austria’ya satarak, ismini TÜV Austria Personel Belgelendirme olarak değiştirdik. Söz konusu yapı da 2022 itibariyle şirket içerisinde TÜV Austria TURK Akademi birimi ile birleşti.
Bunlara ilave olarak; 2018 yılında Biyologlar Derneği ile birlikte bir üniversitenin ağaçlık alanlarının yutak alanı olarak işaretleyip ilk karbon emisyon projemizi geliştirdik. O dönemden bu tarafa Karbon ayak izi, Su ayak izi konusun da danışmanlık hizmetleri verdik. Son olarak; 2019 yılında NCR adlı şirketi kurdum ve şirketi ISO 14065 “Sera Gazı Doğrulama ve Onaylama Yapan kuruluşların Uluslar arası akreditasyonu için gerekli şartları açıklayan standardı” kapsamında akredite etmek için çalışmalar yaparak alt yapıyı kurdum. Ancak Türkiye’de bu konuda yetkin doğrulayıcı personel halen olmadığı için ISO 14066 “Doğrulama ve geçerli kılma yapan takımların yetkinlikleri tarif eden standart”a göre ISO 14064-1,-2,-3 Sera gazı standardına göre doğrulayıcının akreditasyonunu gerçekleştirdim. Halen bu konuda TÜV Austria TURK Akademi ile birlikte eğitim ve sınavlar yaparak yetkin personel yetiştirmeye devam ediyoruz.
1993 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1994 yılında Ankara Barosu’nda Avukatlık Stajını tamamlamış 1995-1997 yılları arasında Hakim Adayı olarak görev yapmıştır.
Aynı dönemde Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Özel Hukuk Anabilim Dalında başladığı yüksek lisansını Aracı Kurumların Hukuki Sorumluluğu tezi ile bitirmiştir. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Özel Hukuk Anabilim Dalında başladığı doktorasını ise 2007 yılında Anonim Ortaklıklarda Ayrılma Hakkı teziyle tamamlamıştır. Sermaye piyasası hukuku ile anonim ortaklıklar hukuku alanlarında çeşitli makaleleri yayımlanmıştır. Aynı zamanda TOBB Ekonomi ve Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Sermaye Piyasası Hukuku dersi vermeye de devam etmektedir.
1997 yılında Sermaye Piyasası Kurulu Hukuk İşleri Dairesi’nde Uzman Hukukçu Yardımcısı olarak başladığı görevine; sırasıyla Uzman Hukukçu, Baş Uzman Hukukçu, Mevzuat İzleme Grubu’nda Grup Başkanı, 2009-2020 arasında Dairesi Başkan Yardımcısı olarak devam etmiş olup, 2020 yılından bu yana Hukuk İşleri Dairesi’nde Daire Başkanı olarak görev yapmaktadır.
Sermaye Piyasası Kurulu’nda geçirdiği çalışma hayatında Hukuk İşleri Dairesi’ndeki görevlerinin yanı sıra, Sermaye Piyasası Kurulu bünyesinde kurulmuş olan Kurumsal Yönetim İlkeleri Çalışma Grubu’nda çalışmış, bu grup ile özellikle 2003 yılında yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri’nin hazırlanmasına katkı sağlamıştır.
Bunun dışında Türk Ticaret Kanunu Tasarısı ile ilgili olarak TBMM Adalet Alt Komisyonu’nda yapılan toplantılara Sermaye Piyasası Kurulu’nu temsilen katılım; 2006-2007 yıllarında gerçekleştirilen “Sermaye Piyasası Kurulu’na Avrupa Birliği Sermaye Piyasası Standartlarına Uyumda Yardım” isimli Eşleştirme Projesi’ne (Şirketler Hukuku Faslı kapsamındaki AB Direktiflerinin sermaye piyasası mevzuatına uyarlanması konuları ile sınırlı olarak) katılım sağlamış ve bu projelerde aktif olarak çalışmıştır.
Aynı şekilde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun hazırlanması ile ilgili Çalışma Grubuna koordinatör olarak görev yapmış ve anılan Kanunun hazırlık çalışmalarına katılmıştır.
Daha sonra Sermaye Piyasası Kurulu Tebliğlerinin 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ile Uyumlaştırılması Çalışmalarına Katılım sağlamış bu kapsamda kira sertifikaları, önemli nitelikte işlemler ve ayrılma hakkı ile pay alım teklifi ile ilgili Tebliğ çalışmalarında aktif olarak görev almıştır.
Üniversite öğrenimini lisans düzeyinde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünden mezun olarak tamamlamıştır. Eğitim teknolojileri alanında çalışmalarını gerçekleştirmiş ve bu alanda çeşitli kamusal ve özel projelerde yer almıştır. Kalkınma odaklı bir sivil toplum örgütü olan Habitat Derneği bünyesinde 2017 yılından beri çeşitli eğitim programlarında dijital beceriler ve teknoloji alanında uzmanlaşma temeliyle çalışmalar gerçekleştirmiş, aynı zamanda 2021 yılından beri Habitat Derneği Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevlerini sürdürmektedir. Bir yandan gerçekleştirdiği eğitim çalışmalarını akademik boyutta sürdürmekte olup Işık Üniversitesi bünyesinde öğretim görevlisi olarak teknoloji ve yazılım odağında dersler vermektedir.